Mindfulness coach bij stress

Het MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma is opgezet om mensen te helpen beter met stress om te gaan. Jon Kabat-Zinn beschrijft het als het maken van een parachute voor het geval je springen moet. Het is NIET opgezet voor mensen die al overspannen zijn.

Mindful coaching bij stress vult dat gat.

Mindful coaching is voor jou als:

  • Je merkt dat je in de gevarenzone zit, en het volledige MBSR programma niet ziet zitten, maar wel wilt werken aan verandering.
  • Je graag het MBSR programma zou willen volgen, maar op tijdstippen die in jou leven passen.
  • Je overspannen bent en begeleiding nodig hebt om op een gezonde manier weer actief te worden.

In mijn tijd in het middelbaar onderwijs ben ik anderhalf keer overspannen / burned-out geweest. Uit eigen ervaring weet ik hoe makkelijk het is om jezelf voorbij te lopen, als je puur op wilskracht en adrenaline draait.

Het moeilijke van stress is dat het, hoe verder je van je normaal af komt, het ook steeds moeilijker is om te voelen wat goed voor je is: je interne signalen zijn uit balans.

Opzet

Bij mindful coaching bij stress gaan we samen kijken wat we op korte termijn kunnen doen om het leven weer wat dragelijker te maken. Tegelijkertijd gaan we, met behulp van technieken uit de mindfulness training en MBCT, werken aan een parachute om erger te voorkomen.

Op zoek naar je eigen kracht, waar jij energie van krijgt!

Het traject is, in tegenstelling tot de MBSR, helemaal op jou persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden afgestemd. Als je dat aan kunt, gaan we het achtweekse MBSR programma af, met wat meer aandacht voor jou persoonlijke situatie.

Aan het andere eind van het spectrum staan mensen die al overspannen of burned-out zijn. Als dat voor jou geldt, kun je de mindfulness oefeningen vaak niet lang vol houden. In dat geval doen we rustig aan. Dit betekent dat we de oefeningen kort houden. Daarnaast gaan we samen op zoek naar wat je kunt doen om je leven weer op de rails te krijgen en de juiste balans te vinden tussen uitrusten en weer actief worden.

Het moeilijke is (ook) dat uitrusten alleen niet helpt: binnen je mogelijkheden zo snel mogelijk weer aan de slag is essentieel voor herstel. Maar hoe hou je je grenzen in de gate? En is overspannenheid een teken dat je iets heel anders met je leven wil? Dat gaan we samen uitzoeken.

Of je nu ‘gewoon stress’ in je leven hebt, bijna overspannen bent of helemaal burned out – met mindful coaching bij stress komen we er weer uit, zodat je (weer) voor jezelf leert zorgen.

Kosten mindful coaching

  • gratis intake van 30 min
  • Inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW als de baas betaald.
Per sessie van 1 uur 3 sessies van 1 Uur Volledig MBSR individueel
(8×1 uur)
vooraf betaald vooraf betaald vooraf betaald
€75,- €195,- €595,-
na afloop betaald na afloop betaald
€85,- €240,-  n.v.t.

 

[contact-form subject=’Mindful Coaching opgave’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Waarvoor kom je bij mij?’ type=’radio’ required=’1′ options=’Intake mindful coaching,Intake individueel MBSR’/][contact-field label=’Nog iets?’ type=’textarea’/][/contact-form]